На свій хліб перейшли в Буцькому профтехучилищі | Альтернатива

На свій хліб перейшли в Буцькому профтехучилищі

Свого часу продукція Буцького хлібозаводу користувалася великим попитом у всій окрузі. Проте з пуском нового хлібокомбінату в районному центрі – Маньківці, підприємство закрили.

Відновити його роботу намагалися і тамтешні активісти, і керівники місцевого профтехучилища, проте нічого з того не вийшло. А коли покинуте приміщення зазнало руйнації, у жителів селища зникли будь-які надії на «власний» хліб.

Та все ж останнє слово залишалося за профтехучилищем, де з часом, окрім вже існуючих професій, стали готувати кухарів, пекарів та кулінарів борошняних виробів. Маючи відповідну навчально-практичну базу, тут, переважно в ході виробничого навчання та проходження практики , почали випікати для власних потреб пиріжки, булочки та різну здобу. А нинішнього року з впровадженням навчально-тренувального комплексу «Бучаночка», взялися і за випікання хліба. Причому – без жодних домішок, за тією рецептурою, якої дотримувалися колись на хлібозаводі. Починали з сорока буханців, а з початком нового навчального року, як говорить директор училища Галина Гісько, – вийшли на сотню. Але й це не межа.

– Жителі Буків досить швидко оцінили наш хліб, – розповідає Галина Миколаївна. – Реалізуючи його, за півтора місяця отримали майже 10 тисяч гривень чистого доходу. Водночас ним почали цікавитися власники місцевих магазинів. Отож можемо виходити на новий рівень.

Марина ЛЕСЬ

Leave a comment

Your email address will not be published.


*