У ліцею – свій магазин | Альтернатива

У ліцею – свій магазин

Окрім низки інших професій в Буцькому політехнічному професійному ліцеї готують кухарів, пекарів та кулінарів борошняних виробів. Маючи відповідну навчально-практичну базу, тут, переважно в ході виробничого навчання та проходження практики, почали випікати для власних потреб пиріжки, булочки та різну здобу.

А з впровадженням навчально-тренувального комплексу «Бучаночка», взялися і за випікання хліба.

Буцький політехнічний професійний ліцей

Учні Буцького ліцею на практиці освоюють технології хлібопекарського виробництва

Причому – без жодних домішок, за тією рецептурою, якої дотримувалися колись на місцевому хлібозаводі. Починали з сорока буханців, минулого року вийшли на сотню. Проте й цього виявилося замало.

Конкурс фахової майстерності по професії “Пекар ІІІ-го розряду” серед учнів Буцького ліцею

Конкурс фахової майстерності по професії “Пекар ІІІ-го розряду” серед учнів Буцького ліцею

– Жителі Буків досить швидко оцінили наш хліб, – розповідає «Альтернативі» директор ліцею Галина Гісько. – Реалізуючи його, за півтора місяця отримали майже 10 тисяч гривень чистого доходу. Водночас ним почали цікавитися власники місцевих магазинів. Тож і вирішили: а чому б не відкрити свою торговельну точку?

Прийнявши рішення, відразу ж взялися за діло і незабаром в капітально відремонтованому приміщенні у центрі селища відкриє двері хлібний магазин ліцею.

Читайте також: На свій хліб перейшли в Буцькому профтехучилищі.